Woonkeuzes: verbouwen of toch verhuizen?

Woonkeuzes: verbouwen of toch verhuizen?

Jolanda (56) en Ton (57) hadden plannen om hun huis in Rijen drastisch te verbouwen. Ze woonden er al 20 jaar met heel veel plezier, samen met hun twee kinderen. “Uiteindelijk bleek het voor ons veel aantrekkelijker om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning”, vertelt Ton.

“We wilden ons huis verduurzamen, energiezuiniger maken. En ook verbouwen voor meer comfort. Op zo’n manier dat we er nog eens 20 jaar konden blijven wonen. Energiespecialisten hebben ons hele huis doorgemeten. We kregen een uitgebreid advies met een kostenindicatie. Dat zette ons aan het denken. Met alle extra aanpassingen werd het een gigantische verbouwing, die veel tijd en geld ging kosten.”

Open gesprek
“Ondertussen was Linda van Loon van Helder Hypotheekadvies uit Dongen al een keer langs geweest om te praten over onze woonwensen en wat dat financieel zou betekenen. Linda maakte twee berekeningen. Wat is het scenario als we gaan verbouwen? Wat als we besluiten te verhuizen? Allebei de scenario’s zijn uitgebreid doorgesproken. Linda dacht heel goed met ons mee, stuurde ons geen enkele richting op. In een open gesprek kwamen alle voors en tegens van beide opties op tafel. Dit heeft ons geholpen om een weloverwogen beslissing te maken. Want het was voor ons heel aantrekkelijk om ons in te schrijven voor een nieuwbouwproject.”

Van Rijen naar Dongen
“In onze zoektocht naar een nieuwbouwwoning tipte Linda ons over het project De Beljaart. Toen zijn we serieus naar dat plan gaan kijken, want Dongen is ons bekend. Jolanda en onze dochter werken er. We raakten erg gecharmeerd van een bepaald type huis dat er werd gebouwd. En wat een geluk: we werden ingeloot voor de woning van onze eerste voorkeur.”

Financiën in kaart
“Met deze nieuwbouwwoning krijgen we veel meer terug dan wat we met verbouwingen hadden kunnen realiseren in onze huidige woning. Alles is nieuw, van alle gemakken voorzien én energiezuinig. Met de begeleiding tijdens onze hypotheekaanvraag voor de financiering van onze nieuwbouwwoning bracht Linda heel ons financiële hebben en houden in kaart. Van levensverzekeringen en pensioenen tot lijfrentepolissen. Ze liet ons precies zien welke risico’s we liepen in welke situaties. Ze heeft ons echt ontzorgd. Het is fantastisch hoe Linda naar onze persoonlijke situatie en wensen heeft gekeken. Want dat is echt wat ze doet.”

Helder Hypotheekadvies staat voor u klaar
Verhuizen of verbouwen? Wat voor u de beste oplossing is, is niet altijd meteen duidelijk. Helder Hypotheekadvies helpt u bij het maken van een weloverwogen beslissing. Met een toekomstbestendig advies dat bij uw persoonlijke situatie past. Kijk op helder-hypotheekadvies.nl of maak gelijk een vrijblijvende afspraak via 06-30 03 20 89.