Woonbeurs DongenWoont goed bezocht!

Woonbeurs DongenWoont goed bezocht!

Zaterdag 16 april j.l. vond de tweede editie plaats van de woonbeurs DongenWoont in Dongen, dit keer in de sfeervolle Oude Kerk aan de Kerkstraat.
Zo’n 450 bezoekers brachten een bezoek aan de woonbeurs waar ze zich lieten informeren over de verschillende nieuwbouwprojecten in Dongen.

Sinds de 1e woonbeurs in 2015 is de woningmarkt op stoom gekomen in Dongen, verschillende bouwprojecten zijn inmiddels in aanbouw en dit jaar hebben ontwikkelaars weer nieuwe plannen in voorbereiding. Op de beurs was ruime keuze uit rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen. Tot slot werden er ook appartementen aangeboden evenals bouwkavels van verschillende omvang.

Naast het woningaanbod konden bezoekers zich bij verschillende financiële instellingen laten adviseren over hypotheken en verzekeringen en er was een notariskantoor aanwezig voor advies. De gemeente Dongen adviseerde over de mogelijkheden van de starterslening. De organisatie van de woonbeurs was in handen van CIER Architecten en eQmarketing ‘Een groot deel van de bezoekers was gericht op zoek naar een nieuwbouwwoning. Vaak schreven ze zich in bij meerdere aanbieders om de aankoopkeuze later te kunnen maken wanneer de verkoopprijzen bekend zijn’, aldus één van de initiatiefnemers van de beurs.‘Het is nu zaak dat de ontwikkelaars de plannen verder uitwerken en overeenkomsten gaan sluiten met de kopers, dan zullen binnenkort meer bouwkranen zichtbaar worden aan de horizon in Dongen’. Door de organisatie werd nog een prijsvraag uitgeschreven; diverse beursbezoekers hebben het totaalaanbod aan huur- en koopwoningen geteld en ingevuld. Binnenkort wordt de uitslag van de prijsvraag bekend gemaakt.

Belangstellenden die het aanbod van nieuwbouwwoningen en bouwkavels in Dongen willen blijven volgen kunnen dit doen door zich aan te melden voor de nieuwsbrief op de website dongenwoont.nl, daarnaast is DongenWoont ook te volgen via Facebook en Twitter.