Transformatie kantoorpand GFK

Transformatie kantoorpand GFK

In het kantoorpand van GFK aan de Middellaan in Dongen zullen 71 huurappartementen worden gerealiseerd. CIER Architecten is samen met de nieuwe gebouweigenaar gestart om de plannen uit te werken.

Het oorspronkelijke gebouwontwerp is van architect Peter de Bont van CIER Architecten: “Het gebouw blijkt bijzonder goed te herbestemmen naar woningbouw vanwege de logische structuur van het gebouw. De bijzondere binnentuin en het grote dakterras lenen zich bijvoorbeeld goed voor gemeenschappelijk gebruik. Het gebouw zal verder verduurzaamd worden door onder andere de toepassing van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de buitenruimte zal worden aangepast aan het nieuwe gebruik. Een deel van het parkeerterrein zal worden ingericht als groene parkzone met zit- en speelmogelijkheden en opvangmogelijkheden voor hemelwater op eigen terrein.”

Naast de transformatie van het kantoorgebouw zijn er nog plannen om woningen en appartementen te gaan realiseren op het terrein. Deze nieuwbouw zal op een later moment volgen.