Samen bouwen aan je droomhuis in de Beljaart

Samen bouwen aan je droomhuis in de Beljaart

Wist je dat je samen met andere mensen je eigen nieuwbouwproject kunt realiseren in De Beljaart? In fase 4 van de Dongense nieuwbouwwijk is ruimte voor 8 tot 10 woningen die volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) gebouwd mogen worden. Interesse in deze vorm van betaalbare zelfbouw? Kom dan naar de informatieavond op 31 oktober in de centrale hal van het gemeentehuis (Hoge Ham 62, Dongen). Aanvang: 20.00 uur.

Begin dit jaar nam het college het besluit om een CPO-project mogelijk te maken in De Beljaart. Buro BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) heeft de opdracht gekregen om dit proces te begeleiden. BIEB deed dit eerder bij het nieuwbouwproject Exterbroek in Dongen. Tijdens de informatieavond op 31 oktober legt Jan Walrecht van BIEB de spelregels van CPO uit. Patrick Verschoor van gemeente Dongen licht de randvoorwaarden van het bestemmingsplan toe.

Toelichting CPO

CPO is een interessante manier om je droomhuis te bouwen. Je slaat de handen ineen met andere mensen die ook hun eigen huis willen bouwen. Je koopt gemeenschappelijk diensten (architect, aannemer) en producten (bijvoorbeeld kozijnen, sanitair) in. Hierdoor realiseer je (financieel) voordeel ten opzichte van het individueel bouwen. Om de krachten effectief te bundelen richt je samen een vereniging op. Hoe dat in zijn werk gaat, wat de voordelen daarvan zijn, waar je op moet letten, hoe het er eventueel uit komt te zien, komt op de informatieavond aan bod.

Bouwlocatie en kavels

De CPO-locatie bevindt zich op bouwveld B2 in fase 4 van De Beljaart. Fase 4 wordt begrensd door de Hamsesticht, Veenmos, Beljaartlaan en Veenbies. De kavels zijn nog niet vastgelegd; de groottes zijn mogelijk vanaf ca. 140m² tot ca. 210m². De leden van de op te richten vereniging bepalen zelf de kavelverdeling. Binnen het project zijn verschillende soorten woningen mogelijk: rijwoningen, hoekwoningen en patiowoningen met een inhoud vanaf ca. 425 m³. De vrij-op-naamprijs begint vanaf ongeveer 225.000 euro.

Aanmelden

Wil je de informatieavond bijwonen? Meld je dan van tevoren aan via e-mailadres: cpobeljaart@bouwenineigenbeheer.nl. De bijeenkomst heeft plaats in de centrale hal van het gemeentehuis (Hoge Ham 62 in Dongen, ingang via de achterzijde) en begint om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie over CPO ook eens op: www.bouwenineigenbeheer.nl.