Jubileumeditie woonbeurs DongenWoont een groot succes!

Jubileumeditie woonbeurs DongenWoont een groot succes!

Afgelopen zaterdag 18 mei vond de 5e editie plaats van de woonbeurs DongenWoont in De Cammeleur in Dongen. Ruim 475 belangstellenden brachten een bezoek aan de woonbeurs die door wethouder Bea van Beers werd geopend. 

Ruim voor aanvang van de beurs stonden de bezoekers al te wachten om de beursvloer te mogen betreden. Rond de klok van 11.00u opende wethouder Bea van Beers de beurs zoals ze dat ook eerder deed tijdens de 1e editie in 2015 in het gemeentehuis. Wethouder Van Beers complimenteerde de organisatie van de woonbeurs DongenWoont met het initiatief dat 5 jaar geleden is genomen om in Dongen een woonbeurs te organiseren. ‘De woonbeurs DongenWoont is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Dongen. Naast het aanbod van nieuwbouwwoningen zijn er inmiddels ook bedrijven op de beurs te vinden die hun producten en diensten aanbieden op het gebied van financiering, woninginrichting en verduurzaming’. ‘Ook het platform van DongenWoont met informatie over nieuwbouwwoningen in Dongen voorziet in de behoefte’. Tot slot vertelde de wethouder dat Dongen inmiddels al meer dan 26.000 inwoners heeft en daarmee harder groeit dan de bevolkingsprognoses. De behoefte aan nieuwbouw in Dongen blijft dan ook noodzakelijk.

Na de korte toespraak van wethouder Van Beers nodigde John Trommelen, namens de organisatie van DongenWoont, de wethouder uit om de opening te verrichten. Het toegangslint tot de beursvloer werd doorgeknipt waardoor de beurs van start ging. De bezoekers stroomden in grote getalen toe om zich in te laten schrijven bij de verschillende projecten: diverse  woningbouwplannen in de Beljaart, Rosariopark Dongen met appartementen en woningen, appartementen in De Pastorie aan de St. Josephstraat en huurappartementen aan de Trappistenstraat. Daarnaast werden ook de stands van de andere deelnemende bedrijven goed bezocht.

Voor de beursstand van DongenWoont was veel belangstelling, bezoekers werden uitgenodigd om hun woonwensen kenbaar te maken door het invullen van een enquête. Als dank voor het invullen van de enquête ontving de bezoeker een DongenWoont anti-stress huisje. ‘Veel bezoekers hebben hun woonwensen kenbaar gemaakt, deze gaan we verzamelen en delen met de gemeente Dongen’, aldus Janneke de Bruine van DongenWoont. Volgens haar zijn er veel starters en senioren die al langere tijd geen aanbod zien van nieuwbouwwoningen. Rond de klok van 14.00u was de beurs afgelopen en moest de grote zaal van de Cammeleur weer snel in gereedheid worden gebracht voor het avondprogramma.

De organisatie van de beurs DongenWoont kijkt terug op een geslaagde 5e editie van de woonbeurs.