GroenHypotheek voor duurzame nieuwbouwwoningen

GroenHypotheek voor duurzame nieuwbouwwoningen

FotoGroenHypotheekM00010829 kl

Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning met een Groenverklaring komen vanaf 15 december in aanmerking voor een Rabo GroenHypotheek. Hiermee profiteren zij van een korting op de hypotheekrente van een hypothecaire lening. Met de Rabo GroenHypotheek wil de Rabobank de verduurzaming van de woningmarkt versnellen.

Koopt u een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Met een GroenHypotheek krijgt u tijdens uw eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek heeft u een Groenverklaring nodig. Deze Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. U krijgt rentekorting op uw GroenHypotheek voor de duur van uw Groenverklaring.

Of uw nieuwbouwwoning in aanmerking komt voor een Groenverklaring kunt u toetsen via uw aannemer/projectontwikkelaar of www.registergroenverklaringen.nl. Om een Groenverklaring te krijgen, moet deze uiterlijk binnen zes maanden na de start van de bouw aangevraagd worden door een aannemer of projectontwikkelaar. Uw nieuwbouwwoning moet daarnaast aan een aantal voorwaarden voldoen.

EPC-waarde van 0,26 of lager
Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat. Lees meer over EPC

Gebruik van duurzaam hout
Voor de bouw van uw nieuwbouwwoning moet 100% duurzaam hout worden gebruikt. Uw projectontwikkelaar of aannemer (met FSC, PEFC of Keurhout certificering) toont dit aan met een Duurzaam hout verklaring. De maximale hoogte van uw Rabo GroenHypotheek met rentekorting hangt af van de EPC-waarde van de woning en of de nieuwbouw een woonhuis of een appartement is. Lees meer over de Rabo GroenHypotheek