Gunstig energielabel loont meer dan ooit

Gunstig energielabel loont meer dan ooit

Stress over de stijgende energiekosten? Mede door de energiecrisis worden de verschillen tussen huizen met een gunstig en een minder gunstig energielabel steeds groter. Niet alleen in prijs en prijsvastheid, ook in verkoopbaarheid.

Vergelijkbare woningen, waarvan de ene een hoger energielabel heeft dan de andere, verschillen al langer in verkoopprijs. Ook is de snelheid waarmee een duurzamer huis wordt verkocht hoger. Die verschillen nemen als gevolg van de energiecrisis snel toe, blijkt nu uit onderzoeken van het Kadaster en NVM-dochter Brainbay.

Hogere verkoopprijs voor duurzamere woningen
Het aantal verkochte woningen met een gunstig energielabel loopt minder snel terug én de prijsdaling is minder scherp dan bij huizen die minder duurzaam zijn. Sterker nog, in oktober is bij ongeveer tweederde van de verkochte woningen met een label A, B of C door de kopers overboden op de vraagprijs. Die huizen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 10 procent duurder geworden.

Flinke winst van G naar C
Verduurzaming van je woning is dus niet alleen goed voor het milieu en de hoogte van je energierekening. Het is ook goed voor de verkoopwaarde van je huis. Vooral de ‘sprong’ van energielabel G naar C levert op papier flinke winst op. Dat verschil lag in 2021 op zo’n 8 procent, maar is in 2022 gegroeid naar bijna 12 procent, laten de cijfers zien.

Verschil van € 50.000
Woningen met label C werden in oktober verkocht voor een prijs die gemiddeld maar liefst 11,6 procent hoger was dan een vergelijkbare woning met een label G. Uitgaande van de gemiddelde woningprijs praat je dan over een bedrag van bijna € 50.000. Ter vergelijking: in juli van dit jaar was dit nog 7,9 procent oftewel € 34.000. Verduurzamen loont dus meer dan ooit, zeker als je een huis hebt dat slecht is geïsoleerd.
Bron: levenwonen.nl


Bezoek een van de inloopavonden op 5, 12 en 19 januari in De Cammeleur
Wil je er eens met een expert over praten? Bezoek dan een van de inloopavonden op donderdag 5, 12 en 19 januari in Dongen. Als Erkend Financieel Adviseur is Helder Hypotheekadvies namelijk ook Financieel Adviseur Duurzaam Wonen en dus expert op het gebied van de financiering van jouw verduurzamingsproject. Linda van Loon – de Graaf legt uit hoe je met een hogere hypotheek je huis kunt verduurzamen en toch lagere maandlasten krijgt. Kom tussen 18.00 en 20.00 uur naar De Cammeleur. Want een fijn leven zonder zorgen over de energie, dat is wat je wilt.

Kijk voor meer informatie op www.helder-hypotheekadvies.nl of maak gelijk een vrijblijvende afspraak via 06-30032089.