Bouw gestart van 17 karakteristieke woningen

Bouw gestart van 17 karakteristieke woningen

Vervangend wethouder Driek van Griensven van de gemeente Dongen heeft het startsein gegeven voor de bouw van 17 woningen ‘Dongen komt thuis fase 2’, in de Beljaart in Dongen. In het bijzijn van de toekomstige bewoners is de ‘Dongen komt thuis’ vlag gehesen.

De toekomstige nieuwe bewoners werden op een regenachtige en koude bouwplaats ontvangen met een lekkere kop glühwein en warme chocomelk. Na een woordje van Austin Krekels, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en vervangend wethouder Van Griensven namens de Gemeente Dongen, was het tijd voor de officiële handeling; het hijsen van de Dongen komt thuis vlag. Daarna werd er op het kantoor van KIN Makelaars getoost op een voorspoedige bouw en konden de toekomstige bewoners met elkaar kennismaken.

           

Het project bestaat uit maar liefst zeven types: 10 twee-onder-één kapwoningen verdeeld over vier types, 4 hoekwoningen met garage en 3 tussenwoningen. Ook fase 2 is een ontwerp van CIER Architecten uit Dongen. De woningen in de Beljaart zijn ontworpen als een samenhangende reeks met tegelijkertijd een interessante verscheidenheid. Door de spiegeling en variatie in kleurgebruik is geen enkele woning precies hetzelfde. Dat was ook de opgave: een gevarieerd aanbod creëren met voldoende samenhang én individuele herkenbaarheid van de woningen.

Van de Ven Bouw en Ontwikkeling bv is momenteel alweer druk bezig met de volgende fase van Dongen Komt Thuis, Beljaart. Om hiervan op de hoogte te blijven kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief via de website www.dongenkomtthuis.nl